Miere 100% naturală  -  

Mierea: un inlocuitor sanatos pentru zahar in preparatele culinare

Mierea: un inlocuitor sanatos pentru zahar in preparatele culinare
Mierea si zaharul sunt ambele dulci, dar exista o serie de diferente importante intre cele doua, atat in ceea ce priveste compozitia chimica, cat si in ceea ce priveste beneficiile pentru sanatate. In timp ce zaharul este un carbohidrat pur, fara valoare nutritiva, mierea contine o gama variata de vitamine, minerale, enzime si alte substante benefice pentru organism. Una dintre cele mai mari diferente dintre miere si zahar este ca mierea contine un indi... Citeste mai mult »

Bautura racoritoare din ghimbir, miere si lamaie

Suc din ghimbir, miere si lamaie
Ghimbirul este, poate, cel mai versatil condiment, fiind folosit in absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe si feluri principale, pana la deserturi si bauturi. Ghimbirul este insa considerat si un tratament minune pentru diverse afectiuni (ajuta la digestie, calmeaza greturile, calmeaza durerile abdominale si gazele intestinale, are efect inflamator si intareste sistemul imunitar). Daca vreti ceva racoritor si revigorant pentru vara, dar ... Citeste mai mult »

Reteta cozonaci cu miere

Reteta cozonaci cu miere
Ingrediente pentru 2 cozonaci 1 kg faina alba 200 ml lapte 200 g miere 200 g zahar tos 50 g drojdie de bere un pliculetet cu zahar vanilat 20 de galbenusuri 12 albusuri un galbenus pentru uns 250 g unt 2 linguri de rom sau o esenta mica de rom coaja rasa de la o lamaie o lingurita de sare fina Ingrediente umplutura 200 ml de lapte 8 albusuri 100 g de zahar tos 500 g de miez de nuca o lingura de rom Mod d... Citeste mai mult »

Catina si efectele ei benefice asupra organismului

Catina
Catina este un arbust foarte ramificat si spinos ce creste in Europa si Asia in zonele muntoase, zonele litorale si in zonele semi-desertice pe terenuri salbatice si insorite, cu vegetatie diversa. Atinge in medie inaltimea de 1,5 - 4 metri, dar in conditii optime de mediu poate atinge si 8 metri. Cand clima zonei geografice unde creste este totusi prea aspra, catina se adapteaza la acest factor extern devenind un arbust tarator. Catina infloreste in ... Citeste mai mult »

Prajitura foi cu miere de albine si crema de lamaie

Foi cu miere
Ingrediente - Foi cu miere Pentru 3 foi aveti nevoie de: - 5 linguri de miere de albine - 3 oua - 50 de grame de unt sau 8 linguri de ulei - 3 linguri de iaurt - 1/2 lingurita amoniac stins in iaurt - razatura de lamaie - faina cat sa se faca aluatul tare Se imparte aluatul in 3 parti egale si se intinde in foi subtiri. Se adauga apoi foile la copt in cuptorul preincalzit. Aveti grija ca foile vor fi gata destul de reped... Citeste mai mult »

Propolis - proprietati terapeutice ale propolisului

Propolisul
Ce este propolisul? Propolisul sau cleiul de albine este un produs apicol rasinos produs de albine ca mijloc de aparare impotriva microbilor si a mucegaiurilor . Propolisul mai este folosit de catre albine si pentru captusirea peretilor stupului cu un strat care nu permite formarea curentilor de aer. Actiunea sa este bactericida (ucide bacteriile), bacteriostatica (opreste dezvoltarea bacteriilor) si antimicotica (impotriva mucegaiurilor), fapt ce... Citeste mai mult »

Scapa de punctele negre de pe fata, in mod natural, cu miere

Scapa de punctele negre de pe fata cu miere
Ce sunt punctele negre de pe fata si de ce apar? Punctele negre sunt o forma de acnee cauzata de secretia de sebum in exces, care, in combinatie cu bacteriile din piele si poluarea din mediul inconjurator, creeaza aceste probleme cu aspect neplacut. Sebumul se acumuleaza la nivelul porilor si ii dilata. Mai tarziu, mai ales in lipsa unei curatari zilnice a tenului, grasimea acumulata la nivelul porilor oxideaza si capata o culoare inchisa, for... Citeste mai mult »

Tratamente pentru raceala si gripa cu miere de albine

Tratamente cu miere pentru raceala
Odata cu sezonul rece apar si diferitele tipuri de gripa ce ameninta sanatatea organismului nostru. Nas infundat, febra, dureri in gat, tuse - acestea sunt doar cateva din simptomele care ne dau de furca. Daca aceasta a pus stapanire, medicamentele nu sunt singurele remedii la care trebuie sa apelam, cateodata tratamentele naturiste dovedindu-se a fi mult mai eficiente. In raceala si gripa, mierea vine in ajutor cu efecte benefice multiple si gar... Citeste mai mult »

Devine mierea toxica la temperaturi inalte?

Mierea este toxica la temp. inalte?
Din ce in ce mai multe persoane cred cu tarie faptul ca mierea tratata termic devine toxica. Aceasta informatie a fost proliferata de asemenea pe foarte multe site-uri, insa, se poate transforma mierea, acest aliment cu calitati curative recunoscute, intr-o amenintare pentru sanatatea noastra ? Mierea este hrana naturala a albinelor . Acestea produc miere din substante brute precum nectarul si polenul florilor. Aceste substante brute contin in princi... Citeste mai mult »

Cum se trateaza intepatura de albine

Cum se trateaza intepatura de albine
De ce inteapa albinele? Albinele inteapa mai ales pe cei care le deranjeaza cuibul sau cand se simt amenintate . Aceasta inteapa foarte rar atunci cand nu sunt in preajma stupului . Intepatura unei albine este destul de puternica si dureroasa, dar durerea dureaza doar cateva minute. Intepaturile de albine si de viespi sunt diferite. Albinele mor dupa ce inteapa , asa ca orice albina poate sa intepe doar o singura data. Viespea pe de alta parte p... Citeste mai mult »
1 2
Știați că
Este considerata a fi cel mai vechi medicament si actioneaza ca un antibiotic natural putand distruge anumite bacterii sau coci si streptococi
Copiii nu trebuie sa consume miere pana la varsta de un an.
Mierea ajuta la echilibrarea fizica si psihica, inlaturand oboseala.
Mierea aplicata pe o rana opreste sangerarea
Exista cel putin 10.000 de varietati de albine? Cea mai cunoscuta este Apis Meliffera, care se regaseste si la noi in tara?
Daca ar realiza singura 1 kg de miere, o albina ar face 40.000 de zboruri, ceea ce echivaleaza cu ocolul globului pamantesc.
Pentru a extrage 1 kg de miere, albinele au nevoie sa culeaga 3 kg de nectar.
Mierea de albine a fost prima substanta dulce folosita de om.
Albina poate sa viziteze 24 de flori in doar un minut.
Prima moneda cunoscuta in lume avea gravata pe ea albina, ca simbol al harniciei, moneda ce apartinea civilizatiei din Efes in secolului IV i.Chr.