Miere 100% naturală  -  

Despre mierea de manuka - antibiotic natural

Mierea de manuka

Ce este manuka?

Manuka (Leptospermum Scoparium), este un arbore pitic care creste in Noua Zeelanda si in sud estul Australiei. In Australia se mai numeste si "arbore de ceai" deoarece frunzele sunt folosite si pentru obtinerea unui ceai delicios. Arborele atinge in general 2-3 m inaltime dar poate ajunge pana la aproape 15 m in anumite cazuri. Este un arbore mereu verde, cu frunze dense si mici si cu flori albe sau roz cu 5 petale.

Proprietatile mierii de manuka - ce o face asa deosebita?

Mierea de manuka, este utilizata traditional de mii de ani pentru curatarea ranilor si combaterea infectiilor. Cercetarile medicale realizate in ultimii 15 ani in Departamentul de Cercetare al Mierii la Universitatea Waikato din Noua Zeelanda indica faptul ca mierea de manuka are proprietati foarte puternice: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice, facand-o extrem de eficienta in sustinerea sistemului imunitar si ameliorarea unei mari varietati de probleme de sanatate.

Proprietatile ei i-au facut pe oamenii de stiinta sa considere ca mierea de manuka ar putea fi utila si in lupta cu un fenomen ingrijorator a lumii moderne: rezistenta bacteriilor la antibiotice.

Clasificarea mierii de manuka

Mierea de manuka este clasificata folosind grade UMF ce reprezinta o metoda standard de a descrie puterea antibiotica a acestui tip de miere. Cu cat gradul UMF este mai mare, cu atat proprietatile mierii sunt mai puternice. Evaluarea activitatii UMF:

UMF 0-4+: nu este detectabil, utilizare de zi cu zi ca indulcitor.

UMF 5-9+: niveluri de intretinere (dar care nu au recomandari terapeutice speciale).

UMF 10-15+: niveluri utile aprobate de Divizia de cercetare a mierii a Universitatii Waikato: intareste sistemul imunitar, recomandat in infectii faringiene, raceli, dureri de gat, igiena orala; poate fi folosit ca tratament de intretinere, tonic general si de sporire a sistemului imunitar, atat la copii cat si la adulti.

UMF 16-20+: niveluri superioare, cu activitate foarte mare: eficient in tratarea infectiei cu Helicobacter pylori, ulcerului gastric, gastritei, bolii de reflux gastro-esofagian, colitei, afectiunilor cronice, infectiilor bacteriene si fungice si in vindecarea ranilor si afectiunilor pielii.

Notă articol: 4.59 din [22 voturi]
Mărturii clienți
Popa Magdalena, Fetesti gară
Sunt foarte mulțumită de produsele comandate!
Alte mărturii clienți »
Știați că
Prima moneda cunoscuta in lume avea gravata pe ea albina, ca simbol al harniciei, moneda ce apartinea civilizatiei din Efes in secolului IV i.Chr.
Cristalizarea mierii de salcam este mult mai lenta fata de alte tipuri de miere, acest proces putand dura pana la 2 ani.
Daca ar realiza singura 1 kg de miere, o albina ar face 40.000 de zboruri, ceea ce echivaleaza cu ocolul globului pamantesc.
Newsletter
Pentru a fi la curent cu cele mai noi produse și oferte abonați-vă la newsletterul nostru.
Miere 100% naturală, direct de la apicultor