Ghimbirul este, poate, cel mai versatil condiment, fiind folosit in absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe si feluri principale, pana la deserturi si bauturi. Ghimbirul este insa considerat si un tratament minune pentru diverse afectiuni (ajuta la digestie, calmeaza greturile, calmeaza durerile abdominale si gazele intestinale, are efect inflamator si intareste sistemul imunitar).
Daca vreti ceva racoritor si revigorant pentru vara, dar si sanatos preparati un suc de ghimbir cu miere si lamaie.
Ingrediente suc de ghimbir cu miere si lamaie:
- 1 radacina de ghimbir (cam cat 3 degete)
- zeama de la 3 lamai
- 6-7 linguri de miere de albine(vezi oferta noastra)
- 1.5 litri de apa
Mod de preparare suc de ghimbir cu miere si lamaie:
Se spala bine ghimbirul si se curata de coaja, apoi se taie bucatele. Se adauga intr-un blender cu zeama de lamaie, mierea si apa (doar 500 mililitri - se va completa dupa cu restul de apa). Se da prin blender compozitia pana se omogenizeaza apoi se strecoara intr-un alt vas. Se completeaza apoi cu restul de apa si se lasa la fermentat la temperatura camerei 24 de ore.
Dupa aceasta perioada poate fi consumat fie simplu, fie insotit de cateva cuburi de gheata sau de cateva frunze de menta.
Notă articol:
4.34 din 80 voturi