Miere 100% naturală  -  

De ce se zahariseste mierea

De ce se zahariseste mierea

Zaharisirea e un fenomen normal la miere. In functie de planta de pe care a fost cules nectarul, mierea se va zaharisi mai devreme sau mai tarziu.

Miere cristalizata sau miere zaharisita este termenul folosit atunci cand mierea a trecut din stare lichida in stare solida. Acest proces este influentata de raportul dintre fructoza si glucoza, care sunt principalii ei componenti. Ceea ce se produce in miere este doar rezultatul schimbarii proportiei intre cantitatea de fructoza si glucoza. Explicatia din punct de vedere chimic al acestui fenomen este ca glucoza este mai putin solubila in apa decat fructoza. Fenomenul se pare ca nu este pe deplin elucidat, insa odata cu trecerea timpului cantitatea de glucoza creste in defavoarea proportiei de fructoza, sub influenta temperaturii scazute, prin urmare incep sa se formeze mici cristale de glucoza.

Mierea de salcam si de mana cristalizeaza foarte greu, deoarece contin mai multa fructoza, in timp ce la mierea de rapita, tei, floarea-soarelui, poliflora, care contin mai multa glucoza, cristalizarea se produce mai mult mai rapid, chiar la cateva saptamani de la extractie.

Isi pastreaza mierea zaharisita calitatile?

Da, mierea zaharisita isi pastreaza toate calitatile terapeutice pe care le-a avut si in starea fluida.

Daca mierea este zaharisita inseamna ca in ea a fost adaugat zahar?

Nu, zaharisirea mierii este un proces natural. Mierea zaharisita nu este nici falsa si in ea nu a fost adaugat nici zahar.

Dupa ce s-a zaharisit mierea, aceasta contine zahar?

Nu, mierea zaharisita nu contine zahar.

De ce totusi sa cumpar miere zaharisita?

Toti apicultorii stiu ca exista acest mit prin care mierea zaharisita este suspecta de a fi falsa. Paradoxul este insa ca zaharisirea poate fi un indicator al calitatii mierii. De asemeneaza mierea zaharisita isi pastreaza toate calitatile pe care le-a avut in stare fluida.

Totusi vreau miere necristalizata

Daca totusi vreti miere fara cristale, puteti topi mierea din borcan introducandu-l in apa calda, dar atentie ca temperatura apei sa fie de pana la 40 de grade Celsius. Daca se depaseste aceasta temperatura atunci mierea isi pierde foarte mult din calitati. Tratamentul este insa temporar deoarece mierea va cristaliza inapoi chiar mai repede decat prima data.

Notă articol:
4.43 din 97 voturi
Mărturii clienți
Anastasiu Monica, Bucuresti
Sunt foarte bune produsele achizitionate! Multumesc
Alte mărturii clienți »
Știați că
Mierea si scortisoara reprezinta un leac naturist, care este aproape un panaceu universal, ajutand la tratarea si vindecarea a foarte multe afectiuni.
Mierea poliflora este considerata cel mai complex tip de miere din punct de vedere al actiunilor terapeutice ea insumand nectarul de la cateva zeci de specii de plante medicinale.
Mierea aplicata pe o rana opreste sangerarea
Newsletter
Pentru a fi la curent cu cele mai noi produse și oferte abonați-vă la newsletterul nostru.
Miere 100% naturală, direct de la apicultor